24 Ekim 2014 Cuma

Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Ev yoğurdu yapımı

Gün geçmiyor ki; marketlerde satılan hazır yoğurtlar ile ilgili yeni bir olumsuz bilgiye erişmeyelim. Söylenenleri duymasak bile, gıdalar ile ilgili çok ufak çapta bir bilgimiz var ise eğer; haftalarca dolapta kalan ve bozulmayan şeye yoğurt denmeyeceğini tahmin edebiliyor olmalıyız zaten. Kalsiyum açısından son derece önemli ve faydalı olan mucizevi besin yoğurttan daha fazla yoksun kalmamak için yediğimiz yoğurdu ev yoğurduna dönüştürmenin vaktidir. Bu iş hiç zor değil, hatta neredeyse kendi kendine olur zaten. Yeter ki biz evde yoğurt yapmanın tadını alalım ve aile bireylerimize tamamen doğal ve sağlıklı yoğurt yedirmeye karar verelim.
İyi Bir Ev Yoğurdu İçin
*Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynattığınız doğal sütünüzü cam kavanozlara bölüştürün.
*Kavanozu dışından tutabileceğiniz kadar ılındığında tahta kaşıkla, her kavanoz için bir yemek kaşığı kadar yoğurdunuzu süte karıştırın.
*Kapaklarını kapatmadan önce arasına bir kağıt havlu yerleştirin.
*Üzerini kalın bir şeylerle örtün, hiç kımıldatmadan 8 saat kadar mayalanmaya bırakın.
*8 saat sonunda yoğurtlarınızı buzdolabına yerleştirip en az bir gün boyunca bekletirseniz, sonucu daha çok beğenirsiniz…

0 yorum:

Yorum Gönder